blog-post image

Tipy na jesennú módu

Jeseň je ročným obdobím, kedy listy na stromoch menia farbu do krásnych odtieňov oranžovej, žltej a červenej. Je to tiež obdobie, keď začíname premýšľať o jesennej móde. Čo by sme mali nosiť na jeseň? Aké sú typické kúsky oblečenia, ktoré sa nosia počas tejto sezóny? V tomto príspevku na blogu sa budeme podrobne venovať jesennej móde a dáme vám pár tipov, ako si vybrať outfit, ktorý vám dokonale padne.

Čo je typické pre jesenné outfity?

Ako listy začínajú meniť farbu a vzduch je svieža, jeseň je konečne tu. S novou sezónou prichádzajú nové trendy, tak čo môžeme očakávať tento rok na jeseň?

Jedným z obľúbených jesenných trendov je vrstvenie. Akonáhle teploty začnú klesať, je nutné oblečenie vrstviť, aby vám bolo teplo. Ale vrstvenie nemusí byť nuda. Buďte kreatívni so svojimi vrstvami tým, že miešate a spájate rôzne textúry a vzory.

Ďalším veľkým jesenným trendom sú výrazné farby. Po lete plnom neutrálov je čas pridať do vášho života trochu farby. Tóny šperkov sú na jeseň vždy obľúbené, ale nebojte sa experimentovať aj s inými žiarivými farbami.

Žiadny jesenný outfit sa samozrejme nezaobíde bez páru čižiem. Či už dávate prednosť členkovým topánkam, čižmám nad kolená alebo niečomu medzi tým, uistite sa, že máte dobrý pár (alebo dva), ktorý vám vydrží celú sezónu.

Vybrat jesenný outfit »

Aké farby oblečenia sú tento rok na jeseň v móde?

Tento rok na jeseň sú v móde prírodné tóny. Myslite na zemitú zelenú, ohnivo červenú a sýto slivkovú. To ale neznamená, že sa musíte držať výhradne tlmených farieb – túto sezónu sú obľúbené aj tóny šperkov. Takže pokračujte a experimentujte s rôznymi odtieňmi, aby ste zistili, čo na vás vyzerá najlepšie!

Pokiaľ si nie ste istí, ako tieto farby začleniť do svojho šatníka, začnite v malom s doplnkami. Šatka alebo náušnice vo výraznom odtieni dokážu inak neutrálnemu outfitu dodať tú správnu dávku šmrncu. Akonáhle sa s tým budete cítiť pohodlne, prejdite k odevom, ako sú bundy a topy. A nezabudnite na make-up! Výmena svojej obvyklej nudného rúžu za odvážnejšie odtieň je jednoduchý spôsob, ako dať svojmu vzhľadu jesennú premenu.

Tip na bundu v zemité farbe:

SAINT TROPEZ Prechodná bunda 'Nona'  trstinová

Obr.: SAINT TROPEZ Prechodná bunda 'Nona' trstinová

Aké kúsky oblečenia nesmú chýbať v jesennom outfite?

Jeseň je ideálny čas na to, aby ste vytiahli svoje obľúbené pohodlné svetre, bundy a šály. Aké ďalšie stálice jesennej módy by ste ale mali mať na pamäti? Tu je niekoľko kľúčových kúskov oblečenia, ktoré vám pomôžu, aby bol váš jesenný šatník kompletný:

Obuv: Či už hľadáte nové topánky do dažďa, ktoré udržia vaše nohy v suchu počas tých vlhkých jesenných dní, alebo nejaké štýlové semišové členkové topánky k džínsom alebo šatám, uistite sa, že máte aspoň jedny, ktoré sa hodia ku všetkému.

Svetre: Žiadny jesenný šatník by nebol kompletný bez pár príjemných svetrov. Od masívnych pletených svetrov po vesty a všetko medzi tým, uistite sa, že máte po ruke niekoľko rôznych štýlov, ktoré môžete kombinovať so zvyškom vášho jesenného šatníka.

Džínsy: Dobré rifle sú nevyhnutné v každom ročnom období, ale sú kľúčové najmä pre jeseň. Hľadajte tmavý pár v úzkom alebo rovnom strihu nohavíc, ktorý môžete nosiť ku všetkému, od svetrov cez blúzky až po tričká.

Blazery: Blazer je perfektný spôsob, ako preniesť letné šaty a topy do jesene. Stačí pridať sako a džínsy alebo nohavice a môžete vyraziť.

Šatky: Šatky sú nielen módne, ale sú tiež funkčné, keď teploty začnú klesať. Uistite sa, že máte po ruke niekoľko rôznych štýlov, ktoré vás udržia v teple po celú jeseň.

To je len pár kľúčových kúskov oblečenia, ktoré by nemali chýbať vo vašom jesennom šatníku. S týmito sponkami budete môcť vytvoriť nekonečné jesenné looky, ktoré vás udržia štýlové a pohodlné po celú sezónu.

Tip na šál:

Modro-ružový šál 132054

Obr.: Modro-ružový šál 132054

Ak vybrať jesenný outfit podľa príležitosti?

Jesenné obdobie je skvelý čas na experimentovanie s módou. S chladnejším počasím môžete vrstviť rôzne kusy oblečenia a vytvoriť tak jedinečný vzhľad. Pri výbere jesenného outfitu je dôležité zvážiť príležitosť. Pokiaľ sa napríklad chystáte na formálnu udalosť, budete chcieť vybrať oblečenie, ktoré je štýlové a vhodné pre dané prostredie. Na druhú stranu, pokiaľ sa len tak bavíte s priateľmi, môžete byť svojim štýlom ležérnejšie.

Tu je pár tipov, ako vybrať jesenný outfit podľa príležitosti:

  • Ak sa chystáte na formálnu udalosť, vyberte si šaty alebo sukňu, ktoré spadajú pod kolená. Skombinujte ju s blúzkou alebo svetrom a pridajte bundu alebo šatku pre extra teplo.
  • Pre ležérny vzhľad vyskúšajte džínsy alebo nohavice s pohodlným topom. Na udržanie tepla pridajte šatku alebo sveter.
  • Pokiaľ sa budete venovať outdoorovým aktivitám, ako je turistika alebo zber jabĺk, vyberte si oblečenie, ktoré je pohodlné a ľahko sa v ňom pohybujete. Dobrou voľbou sú džínsy alebo khaki nohavice a môžete ich navrstviť na mikinu alebo flanelovú košeľu.

Bez ohľadu na príležitosť, jesenných módnych variantov je na výber množstvo. S týmito tipmi na pamäti určite nájdete perfektný outfit na akúkoľvek jesennú udalosť.

Tip na elegantné pletené šaty:

MINKPINK Pletené šaty 'ALBA'  homárová

Obr.: MINKPINK Pletené šaty 'ALBA' homárová

Aké doplnky sa budú hodiť k vášmu jesennému outfitu?

Jeseň je ideálny čas vybrať šály, čiapky a rukavice! Aké ďalšie doplnky ale môžete nosiť, aby ste doplnili svoj jesenný outfit?

Topánky sú na jeseň nutnosťou. Udržujú vaše nohy v teple a suchu v chladnejšom počasí a dajú sa štylizovať takmer ku každému oblečeniu. Pokiaľ ešte nemáte pár topánok, teraz je čas investovať do kvalitného páru, ktorý vám vydrží roky.

Ďalším skvelým doplnkom na jeseň je bunda alebo kabát. Tento kúsok oblečenia vás nielen zahreje, ale tiež dokáže dodať vášmu outfitu šmrnc. Pri výbere bundy alebo kabátu dbajte na to, aby ste vybrali takú, ktorá doplní váš jesenný šatník. Pokiaľ máte napríklad v oblečení veľa zemitých tónov, potom by bola skvelou voľbou zelené alebo hnedé sako.

Šperky sú tiež skvelým doplnkom vášho jesenného outfitu. S tým to však nechcete preháňať. Pár jednoduchých šperkov postačí. Môžete napríklad nosiť náušnice, ktoré zodpovedajú farbám vašej šatky alebo klobúka. Alebo si môžete vybrať náhrdelník alebo náramok, ktorý má kúzlo alebo prívesok s jesennou tématikou. V neposlednom rade nezabudnite na kabelku alebo batôžtek.

Tak, tu to máte. To je len zopár nápadov, ako doladiť jesenný outfit. S týmito doplnkami budete mať istotu, že zostanete v teple a budete vyzerať skvele po celú sezónu.

Tip na klobúk:

Bordový klobúk Luca

Obr.: Bordový klobúk Luca

Ako zladiť topánky s jesenným outfitom?

Ako sa blíži jeseň, začíname pozorovať zmenu farieb listov a teploty. Jeseň je skvelý čas na to, aby ste vytrhli svoje roztomilé čižmy a iné jesenné topánky. Ale čo k nim nosiť? Tu je pár nápadov, ako topánky zladiť s jesenným outfitom.

Jedným z jesenných trendov, ktorý je už niekoľko rokov populárny, sú členkové topánky k šatám alebo sukni. Je to skvelý spôsob, ako predviesť svoju roztomilú obuv, a pritom mať stále na sebe tie letné šaty, ktoré milujete. Jednoducho spárujte svoje obľúbené šaty alebo sukňu s párom členkových topánok a môžete vyraziť.

Ďalším trendy jesenným lookom sú čižmy ku kolenám s džínsami. Ide o neformálnejší vzhľad, ale možno ho obliecť nahor alebo nadol v závislosti na topánkach a tope, ktoré si vyberiete. Pre ležérnejší vzhľad spárujte svoje topánky s párom roztrhaných džínsov a kockovanej košele. Alebo pre elegantnejší vzhľad spárujte svoje topánky s čiernymi úzkymi džínsami a hodvábnou blúzkou.

Pokiaľ ide o jesennú módu, existuje nekonečne veľa možností. Buďte kreatívni a bavte sa s tým! Kombinujte rôzne kúsky a vytvorte vzhľad, ktorý je jedinečný pre vás.

Tip na jesenné topánky:

Kennel & Schmenger Členkové čižmy 'SENSE'  čierna

Obr.: Kennel & Schmenger Členkové čižmy 'SENSE' čierna

Záver blogu

Jeseň je najlepší čas na tvorenie nového šatníka. Vzduch je svieži, listy sa menia a vo vzduchu je cítiť vzrušenie. Jesenná móda však môže byť náročná na orientáciu. Nechcete, aby vám bolo príliš chladno, ale tiež nechcete vyzerať, že sa príliš snažíte, teda mať na sebe viac vrstiev ako je potreba. Tu je niekoľko jesenných módnych tipov, ktoré by ste mali mať na pamäti, keď meníte svoj šatník:

  • Držte sa neutrálnych farieb, ako je čierna, biela a šedá. Tieto farby sa budú hodiť ku všetkému a pomôžu vám vytvoriť všestranný jesenný šatník.
  • Začleniť textúru do svojho oblečenia. Toto je ideálne ročné obdobie, kedy vytrhnúť mohutné svetre a kožené bundy.
  • Sem tam pridajte štipku farby. jeseň je ideálny čas na experimentovanie s výraznejšími farbami, ako je červená, oranžová a žltá. Len to nepreháňajte – pár kľúčových kúskov postačí.
  • Vrstva, vrstva, vrstva. To je najlepší spôsob, ako zostať v teple, a pritom vyzerať štýlovo. Investujte do niekoľkých kľúčových kúskov, ktoré môžete kombinovať - ​​spomeňte si na vesty, blejzre a šály.

S týmito jesennými módnymi tipmi budete mať istotu, že zostanete štýlová po celú sezónu.

Vybrat jesenný outfit »

TOP produkty z kategórie Oblečenie a móda

Podobné články

Tipy na letné outfity

Leto sa blíži a vy hľadáte oblečenie, ktoré bude nielen trendy, ale jednoducho v ňom zažiarite? Grilovačky, párty, posedenie s priateľmi, dovolenka... to všetko si žiada nové letné módne oblečenie. V tomto článku sa dozviete niečo málo ...

Ako sa správne obliecť na športovanie v lete

Letné počasie samo o sebe nabáda k tomu, aby sme trávili čo najviac času vonku. Tiež nabáda k tomu, aby ste opustili fitness centrá a športovali vonku. Ako sa ale do horúcich letných dní na šport obliecť? Pár tipov a rád nájdete v tomto člán...

Zimné outfity, alebo ako sa pekne obliecť aj v zimných mesiacoch?

Zima je obdobím, kedy je úlohou oblečenia nás skôr udržať v teple, než aby plnilo módnu funkciu. Avšak nikto z nás nechce vyzerať ako vandrák a chce sa cítiť v teple a zároveň dobre vyzerať. Ako teda oblečenie vrstviť a ladiť, aby ste s...

Outfit na vianočný večierok

Vianoce sú za dverami, čo znamená, že začína obdobie vianočných večierkov, firemných akcií či stretnutí s priateľmi. Každoročne si chcete určite dať záležať na tom, ako na takom večierku budete vyzerať. Aké outfity sú teda na tieto ...

Ako na outfit k stromčeku?

Štedrovečerná večera, návštevy rodín, vianočné fotenie... Aký outfit zvoliť pre tieto príležitosti, aby ste sa cítili nielen pohodlne, ale aj pekne a sviatočne? Outfit na vianočný večierok už vybraný máte a teraz je čas vybrať si outfit...

Ako si vybrať outfit na letný festival?

Letné festivaly sú skvelým spôsobom, ako si užiť teplé počasie a vypočuť si skvelú hudbu. Pokiaľ sa tento rok na nejaký chystáte, je dôležité sa vhodne obliecť. Na letných festivaloch existuje mnoho rôznych hudobných štýlov, takže si bude...