blog-post image

Ako sa správne obliecť na športovanie v lete

Letné počasie samo o sebe nabáda k tomu, aby sme trávili čo najviac času vonku. Tiež nabáda k tomu, aby ste opustili fitness centrá a športovali vonku. Ako sa ale do horúcich letných dní na šport obliecť? Pár tipov a rád nájdete v tomto článku.

Vybrať športové vybavenie »

Cyklistika

Ak radi jazdíte na celodenné cyklovýlety, je naozaj dôležité, aby ste na cyklistiku zvolili správne oblečenie. Potrebujete zabezpečiť svojmu telu stabilnú teplotu, aby nedochádzalo k prehriatiu, alebo naopak k prechladnutiu.

Buď môžete vrstviť jednotlivé kusy funkčnej bielizne alebo si môžete kúpiť dres na bicykel, ktorý je spojením všetkých dôležitých vrstiev. Tieto dresy sú vyrábané tak, aby odvádzali vlhkosť od tela, aby rýchlo schli a zároveň aby neprefúkli.

Samozrejme sú vyrábané v nekonečnom množstve farebných kombinácií a ich výber je na vás, každopádne myslite na to, že dôležitým faktorom je, že tmavá farba pohlcuje teplo zo slnka.

Tip na cyklistické legíny:

Blancheporte Cyklistické legíny khaki 58

Obr.: Blancheporte Cyklistické legíny khaki 58

Beh

Oblečenie na beh v lete musí byť skutočne špeciálne vybrané. Musí plniť niekoľko funkcií. Jednou z funkcií je odvádzanie vlhkosti von od tela, čím reguluje teplotu tela a zabraňuje jeho prehriatiu..

Ďalšou funkciou je dobré odvetrávanie, aby sa telu dostalo dostatočné množstvo vzduchu.

Treťou funkciou je rýchloschnúci materiál, ktorý je dôležitý najmä v prípade, keď sa zapotíte a následne zastavíte. Pot v oblečení sa schladí a môže tak ublížiť aj vám. A poslednou dôležitou funkciou takéhoto oblečenia je jeho pružnosť a praktickosť. Je nutné myslieť na to, aby sa vám v oblečení dobre hýbalo a zároveň aby malo ideálne farby, ktoré neabsorbujú teplo zo slnka.

Tip na športovné šortky:

NIKE Športové nohavice  neónovo zelená / čierna

Obr.: NIKE Športové nohavice neónovo zelená / čierna

Plávanie a iné vodné športy

Na plávanie samozrejme potrebujete plavky, uterák, niečo na hlavu proti úpalu, opaľovací krém a nejaké to tričko alebo šaty. Výber plaviek niekedy býva dosť veľkým orieškom a pokiaľ sa neviete rady, prečítajte si článok “Ako správne vybrať plavky".

Prejsť na článok “Ako si správne vybrať plavky” »

Turistika

Pokiaľ vyrážate na vysokohorskú turistiku, najdôležitejšou časťou vášho odevu budú topánky. Správne topánky vám zaručia pohodlie a výbornú túru, tie zlé vám zaručia bolesť, pľuzgiere, zaparené nohy a veľmi nepríjemný výlet
Čo sa týka oblečenia nie je toho potrebné veľa. Pár kúsku funkčného oblečenia na správne odvetrávanie a udržiavanie ideálnej telesnej teploty a do batohu so sebou mikinu a bundu ktorá neprefúkne ani nepremokne.

Tip na turistickú obúv:

Trekingová obuv CATERPILLAR - Supersede P719133  Čierna

Obr.: Trekingová obuv CATERPILLAR - Supersede P719133 Čierna

In-line korčule

In-line korčuľovanie nevyžaduje špeciálne funkčné oblečenie, avšak pár dôležitých prvkov tu je. Do korčulí si určite oblečte vysoké funkčné alebo bavlnené ponožky, ktoré zabránia nohám, aby sa odreli, zaparili a prípadne aby neotiekli. Pokiaľ s in-line korčuľovaním začínate, je tiež dôležité aby ste mali chrániče na kolenách, lakťoch, zápästí a najlepšie tiež prilbu.

Tip na chrániče na korčule:

Chrániče na korčule Spokey vel. M

Obr.: Chrániče na korčule Spokey vel. M

Beachvolejbal

Na beach volejbal pre dámy odporúčam športovú podprsenku, prípadne na to nejaké ľahké tričko na ochranu ramien pred slnkom a spodný diel od plaviek alebo šortky. Páni to majú jednoduchšie a stačí ním len šortky prípadne nejaké tričko. Na tento šport sa vám budú hodiť aj správne slnečné okuliare.

Tip na športovú podpresnku:

Sivo-ružová kvetovaná vystužená športová podprsenka Criss-cross

Obr.: Sivo-ružová kvetovaná vystužená športová podprsenka Criss-cross

Záverečné zhrnutie

Pri športe v lete je síce dôležité oblečenie, ale najdôležitejšia je predovšetkým správna hydratácia. Nezabúdajte na pokrývku hlavy a opaľovací krém. Pri výbere oblečenia si dajte záležať, tak aby ste sa neprehriali, aby pot bol odvádzaný od tela, a hlavne aby ste sa v oblečení cítili pohodlne.

TOP produkty z kategórie Oblečenie a móda

Podobné články

Tipy na letné outfity

Leto sa blíži a vy hľadáte oblečenie, ktoré bude nielen trendy, ale jednoducho v ňom zažiarite? Grilovačky, párty, posedenie s priateľmi, dovolenka... to všetko si žiada nové letné módne oblečenie. V tomto článku sa dozviete niečo málo ...

Zimné outfity, alebo ako sa pekne obliecť aj v zimných mesiacoch?

Zima je obdobím, kedy je úlohou oblečenia nás skôr udržať v teple, než aby plnilo módnu funkciu. Avšak nikto z nás nechce vyzerať ako vandrák a chce sa cítiť v teple a zároveň dobre vyzerať. Ako teda oblečenie vrstviť a ladiť, aby ste s...

Outfit na vianočný večierok

Vianoce sú za dverami, čo znamená, že začína obdobie vianočných večierkov, firemných akcií či stretnutí s priateľmi. Každoročne si chcete určite dať záležať na tom, ako na takom večierku budete vyzerať. Aké outfity sú teda na tieto ...

Ako na outfit k stromčeku?

Štedrovečerná večera, návštevy rodín, vianočné fotenie... Aký outfit zvoliť pre tieto príležitosti, aby ste sa cítili nielen pohodlne, ale aj pekne a sviatočne? Outfit na vianočný večierok už vybraný máte a teraz je čas vybrať si outfit...

Ako si vybrať outfit na letný festival?

Letné festivaly sú skvelým spôsobom, ako si užiť teplé počasie a vypočuť si skvelú hudbu. Pokiaľ sa tento rok na nejaký chystáte, je dôležité sa vhodne obliecť. Na letných festivaloch existuje mnoho rôznych hudobných štýlov, takže si bude...

Tipy na jesennú módu

Jeseň je ročným obdobím, kedy listy na stromoch menia farbu do krásnych odtieňov oranžovej, žltej a červenej. Je to tiež obdobie, keď začíname premýšľať o jesennej móde. Čo by sme mali nosiť na jeseň? Aké sú typické kúsky oblečenia,...