blog-post image

Letný outfit: Ako zvoliť ten pravý a čo sa tento rok v lete nosí

Leto je obdobím roka, kedy konečne môžeme vytiahnuť letné oblečenie a užiť si teplé počasie. Táto sezóna je predovšetkým o jasných farbách, ľahkých materiáloch a zábavných vzoroch. Ak si nie ste istí, čo si toto leto obliecť, nebojte sa! Zostavili sme zoznam tých najlepších outfitov na leto. Či už sa chystáte na pláž, na večeru alebo na svadbu, máme pre vás všetko!

S teplejším počasím prichádza príležitosť experimentovať s rôznymi štýlmi a farbami. Pokiaľ premýšľate, aké letné módne trendy stoja za to túto sezónu vyskúšať. Tu je päť najlepších letných outfitov pre rok 2022:

  • Splývavé maxi šaty
  • Džínsová sukňa
  • Biely skrátený top
  • Blúzka bez ramien
  • Široké nohavice.

To je len niekoľko nápadov, ako začať – kombinujte rôzne položky a vytvorte si svoj vlastný jedinečný letný vzhľad. A nezabudnite, najdôležitejšie je, aby sa outfit páčil predovšetkým vám.

Vybrat letný outfit »

Aké outfity budú tento rok v lete v móde

S letom za dverami je teraz čas začať premýšľať o tom, aké outfity budete túto sezónu nosiť. Zatiaľ čo letné mesiace sú obvykle spojené so svetlejšími, jasnejšími farbami, tohtoročné trendy sú trochu živšie. Tu sú ďalšie z tohto roku veľmi obľúbených kúskov, teda jedny z najlepších nápadov na letné oblečenie, aby ste vyzerali štýlovo počas celej sezóny:

Topy mimo ramena: Tento trend je už obľúbený niekoľko rokov a nevykazuje žiadne známky spomalenia. Či už sa rozhodnete pre kvetinovú potlač alebo jednofarebné, top cez rameno je ideálny na predvedenie pokožky, a pritom zostane elegantný. Skombinujte ho s džínsovými šortkami alebo splývavou maxi sukňou pre letný vzhľad, ktorý nemožno prekonať.

Overaly a svetre: Tieto jednodielne zázraky sú vždy obľúbené v lete. Tento rok vyskúšajte overal s potlačou alebo so širokými nohavicami a vyskúšajte trendy v tomto klasickom štýle.

Trench šaty: Letný základ tohto trendu dostáva módne novinky. Trench šaty sú ideálne pre tie dni, kedy chcete vyzerať dobre, ale napriek tomu zostať cool a pohodlne. Či už zvolíte jednofarebné šaty alebo šaty s potlačou, rozhodne si tento kúsok zaraďte do svojho letného šatníka.

S týmito nápadmi na oblečenie budete pripravení vziať leto vo veľkom štýle! Začnite teda nakupovať a pripravte sa na to, že si užijete teplejšie počasie v niektorom z najhorúcejších trendov tohtoročnej sezóny.

Tip ne letný overal:

Pepe Jeans Overal 'MERRY'  čierna / šedobiela / svetlomodrá / staroružová / rosé

Obr.: Pepe Jeans Overal 'MERRY' čierna / šedobiela / svetlomodrá / staroružová / rosé

Aké farby outfitov sa budú nosiť toto leto?

Leto je ideálny čas vymaniť sa z vášho čierneho šatníka a vyskúšať niečo nové. Ale s toľkými možnosťami môže byť ťažké vedieť, kde začať. Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na letný outfit, tu sú štyri farby, ktoré budú túto sezónu obľúbené.

Ružová je vždy obľúbenou voľbou na leto a tento rok nie je výnimkou. Či už siahnete po svetlom pastelovom odtieni alebo výraznej fuchsiovej, ružová vás určite odlíši od davu.

Žltá je ďalšou skvelou voľbou na leto. Je veselá a optimistická, a keď ju nosíte ako výraznú farbu, určite ľudí za vami otočí hlavu. Pokiaľ nie ste pripravení zaviazať sa k úplnému žltému outfitu, skúste ho skombinovať s bielou alebo džínsovinou pre jemnejší vzhľad.

Zelená je ideálna na leto, či už zvolíte žiarivý limetkový odtieň alebo tlmenejší olivový tón. Ľahko sa začlení do každého letného šatníka a vyzerá skvele so svetlými aj tmavými farbami.

A konečne, modrá je vždy obľúbenou voľbou pre letné obliekanie. Či už sa rozhodnete pre nebesky modrú alebo navy odtieň, modrá vás bude zaručene chladiť a bude štýlová po celé leto.

Vybrat letný outfit »

Tipy ako zvoliť výnimočný letný outfit

Leto je ideálny čas vymaniť sa z bežnej rutiny a experimentovať s novými módnymi trendmi. Jedným z trendov, ktorý je v posledných rokoch populárny, je nosenie letných farieb. Skúste tento rok v lete začleniť do svojho šatníka nejaké pestrofarebné oblečenie. Tu je niekoľko tipov, ako na to:

  • Noste farebné letné šaty alebo sukňu. Skombinujte ho s bielym topom a sandále pre klasický letný vzhľad.
  • Vyskúšajte výraznú potlač alebo vzor. Kvetinové potlače sú v lete vždy obľúbené.
  • Nebojte sa colorblockingu. Nosenie dvoch rôznych farieb môže vyzerať naozaj šik a dohromady.
  • Doplňte farebnými šperkami alebo topánkami. Výrazná farba môže urobiť akýkoľvek outfit letnejším.

Z akého materiálu sú outfity na leto a prečo?

Leto je skvelou príležitosťou, kedy nosiť krátke rukávy a ľahké oblečenie. Ale z čoho presne sú tieto odevy vyrobené? A prečo je to najlepšia voľba, keď teplota začína stúpať? Poďme sa pozrieť na niektoré obľúbené letné materiály a zistiť, prečo sú ideálne na nosenie v horúcom počasí.

Ľan – ľan je látka, ktorú v letných mesiacoch uvidíte veľa. Vyrába sa z rastlín ľanu a je známy tým, že je veľmi savý. To znamená, že vás môže pomôcť udržať v chlade tým, že odvádza pot. Ľan je tiež celkom priedušný, takže vám môže pomôcť udržať sa v pohodlí aj pri vysokých teplotách.

Bavlna – bavlna je ďalším letným obľúbencom. Rovnako ako ľan je savý a priedušný. Je tiež ľahký a pohodlný na nosenie. Bavlna je dobrá voľba, ak hľadáte niečo, čo vás udrží v pohode a nebude vyžadovať veľa starostlivosti.

Rayon – rayon je látka, ktorá sa často používa v letných odevoch. Vyrába sa z drevenej buničiny a je známe tým, že je veľmi mäkká a hladká. Rayon je tiež celkom savý, takže je dobrou voľbou na nosenie v horúcom počasí. Ľahko sa však stláča, takže pri balení na letnú dovolenku budete musieť byť opatrní.

Polyester – nakoniec je tu polyester. Táto syntetická tkanina je známa tým, že je odolná a ľahko sa udržuje. Polyester tiež odvádza vlhkosť, takže vás môže v letnom počasí udržať v chlade a suchu. Nie je však tak priedušný ako niektoré iné látky, takže možno budete chcieť zvážiť jeho nosenie v chladnejších teplotách.

To sú len niektoré z najobľúbenejších letných látok. Takže až budete nabudúce nakupovať letné oblečenie, určite sa poobzerajte po veciach vyrobených z ľanu, bavlny, umelého hodvábu alebo polyesteru. Pomôžu vám udržať sa v pohode a pohodlí po celé leto!

Tip na letné volné pohodlné kalhoty:

ONLY Plisované nohavice 'FLORENCE'  svetlosivá

Obr.: ONLY Plisované nohavice 'FLORENCE' svetlosivá

Ako vyberať letné outfity podľa príležitosti?

Leto je ideálny čas na skúšanie nových trendov, ale ako viete, čo na seba? Ak ste niečo ako ja, pravdepodobne máte letný šatník plný oblečenia, ale nič na seba. Znie to povedome? Tu je rýchly návod, ako vyberať letné outfity podľa príležitosti.

Pre deň na pláži: opaľovací krém je nutnosťou. Tiež si rada vezmete roztomilé plavky, kraťasy, tielko alebo tričko a prikrývku pre prípad, že by ste sa veľmi slnili. A nezabudnite na sandále alebo žabky!

Na piknik: Milujem pikniky, pretože sú obvykle veľmi neformálne. Odporučila by som nosiť letné šaty, šortky, tielko alebo tričko a sandále alebo žabky. Pokiaľ bude naozaj slnečno, možno budete chcieť vziať aj šiltovku, alebo klobúk na ochranu hlavy pred slniečkom.

Na letné párty: letné večierky sú obvykle o niečo elegantnejšie ako pikniky alebo dni na pláži. Navrhovala by som nosiť letné šaty a kombinovať ich s roztomilými podpätkami, alebo nikoho neurazíte aj overalom, či voľnými nohavicami a crop topom.

Tip na šaty na letnú party:

Pepe Jeans Letné šaty 'MARTINICA'  ružová / čierna / biela

Obr.: Pepe Jeans Letné šaty 'MARTINICA' ružová / čierna / biela

Aké topánky sa nosia k letným outfitom?

Leto je ideálny čas na to, aby ste vytiahli svoje roztomilé sandálky, klinky a šmykľavky. Ale čo keď chcete nosiť niečo trochu letnejšie a zábavnejšie? Pozrite sa na týchto päť letných topánok, ktoré pozdvihnú váš outfit o stupeň vyššie.

Tenisky sú vždy dobrou voľbou na leto. Sú pohodlné, ležérne a hodia sa takmer ku všetkému. Ak hľadáte niečo trochu viac oblečeného, skúste balerínky alebo espadrilky. Oba tieto štýly sú ľahké a vzdušné, ideálne pre horúce letné dni.

Na večer alebo na elegantnejšie príležitosti zvoľte sandále na podpätku alebo páskové ihlové topánky. Tieto topánky dodajú šmrnc každému letnému outfitu. Len sa uistite, že ich nenosíte v horúcom dni, pretože môžu byť nepríjemné, keď je príliš teplo.

Tak tu to máte! Päť letných topánok, ktoré prenesú váš outfit z fádneho do parádneho. Teraz potrebujete iba slnečný deň a roztomilý outfit, ktorý sa hodí k vašim novým topánkam.

Tip na letné sandálky, ktoré sa hodia takmer ku kažédmu letnému outfitu:

VAGABOND SHOEMAKERS Remienkové sandále 'TIA'  šedobiela

Obr.: VAGABOND SHOEMAKERS Remienkové sandále 'TIA' šedobiela

Ako doladiť letný outfit?

Leto je ideálny čas na to, aby ste sa vybavili doplnkami. S teplejším počasím sa konečne môžete pochváliť tými výraznými kúskami, ktoré sa vám celú zimu schovávali v skrini. Ako ale spoznať, ktoré doplnky najlepšie doplnia váš letný outfit? Tu je niekoľko tipov, ako začať.

Najprv sa pozrite na farby vo vašom oblečení. Ak máte na sebe veľa tlmených tónov, potom choďte po niečom jasnejšom a pútavejšom. Na druhú stranu, pokiaľ už je váš outfit pekne nabitý, potom sa držte skôr neutrálnych doplnkov. Po druhé, premýšľajte o siluete vášho oblečenia. Ak máte na sebe niečo vypasované, zvážte pridanie farebnej šatky alebo šperku. Pokiaľ je váš outfit voľnejší, potom opasok alebo taška s nejakou štruktúrou pomôžu veci vyvážiť.

Nakoniec sa nebojte experimentovať! Najlepší spôsob, ako zistiť, čo funguje, je vyskúšať rôzne veci a pozrieť sa, ako vyzerajú. Tak si to užite a užite si dopĺňanie vášho letného outfitu!

Vybrat letný outfit »

Ako štylovať letný outfit

Ak ste niečo ako ja, leto je najlepší čas na to, aby ste vytiahli svoje roztomilé šaty a sukne. Ale ak neviete, ako ich upraviť, môžu nakoniec vyzerať mladistvo alebo nevkusne. Prinášame päť tipov, ako upraviť letný outfit tak, aby ste vyzerali šik a zladene, nech už sa vydáte kamkoľvek.

V prvom rade vždy začnite skvelými topánkami. Môžu doplniť alebo rozbiť celý outfit, takže je dôležité vybrať múdro. Pokiaľ budete veľa chodiť, vyberte si pohodlné sandále alebo tenisky. Pokiaľ budete len sedieť, možno choďte po niečom trochu viac glam, ako sú páskové podpätky alebo klinky.

Ďalej vyberte perfektný letný doplnok. Skvelé slnečné okuliare alebo roztomilý slamený klobúk môžu naozaj posunúť váš outfit na ďalšiu úroveň. Pokiaľ budete celý deň na slnku, nezabudnite opaľovací krém!

Teraz, keď máte topánky a doplnky roztriedené, je čas prejsť k oblečeniu. Pokiaľ ide o letné obliekanie, menej je rozhodne viac. Držte sa ľahkých látok, ako je ľan alebo bavlna, aby ste zostali v teple av pohode. A vždy vyberajte veci, ktoré dobre padnú a lichotia vašej postave. Nikto nechce uprostred leta riešiť nedostatočnosť šatníka!

Nakoniec nezabudnite na make-up! To, že je vonku horúco, neznamená, že sa musíte vzdať svojej kozmetické rutiny. Trochu tónovacieho hydratačného krému, trocha riasenky a nádych farby na perách je všetko, čo potrebujete, aby ste vyzerali pripravení na leto.

Tip na letní klobúk:

Béžový klobúk Mara

Obr.: Béžový klobúk Mara

Tipy, ako obliecť letný outfit

Leto je ideálny čas vymaniť sa z módnych koľají a vyskúšať niečo nové. Teplé počasie vám umožňuje experimentovať s rôznymi farbami, látkami a štýlmi, ktoré by ste normálne v chladnejších mesiacoch nenosili. Ak si nie ste istí, kde začať, tu je niekoľko tipov, ako si obliecť svoj letný outfit:

  • Buďte odvážni s farbou: nebojte sa experimentovať s rôznymi odtieňmi a odtieňmi. Môžete kombinovať rôzne farby a vytvoriť tak jedinečný vzhľad.
  • Pridajte trochu textúry: leto je ideálny čas na experimentovanie s rôznymi látkami a textúrami. Skúste skombinovať ľahký bavlnený top s koženým spodkom alebo naopak.
  • Príslušenstvo: letné doplnky dokážu outfit naozaj rozžiariť. Skúste pridať výrazný náhrdelník alebo farebnú šatku.
  • Vrstvete to: leto je ideálny čas na vrstvenie rôznych kusov oblečenia. Tielko môžete nosiť cez košeľu s gombíkmi alebo spárovať sukňu s kardiganom.
  • Bavte sa s tým: letná móda by mala byť predovšetkým o zábave a experimentovaní s novým vzhľadom. Nebojte sa preto vyskúšať niečo nové!

To je len pár tipov, ako obliecť svoj letný outfit. S trochou kreativity môžete vytvoriť nekonečné možnosti.

Vybrat letný outfit »

Čo sa rozhodne v lete nehodí nosiť?

Je leto, čo znamená, že počasie je horúce a vlhké. Chcete nosiť oblečenie, ktoré je pohodlné a bude vás chladiť. Ale sú niektoré letné módne trendy, ktoré sa k počasiu jednoducho nehodia. Tu je niekoľko z nich:

  • Ťažké materiály ako džínsovina alebo menčester. Vďaka týmto tkaninám sa budete v horúčave ešte viac potiť.
  • Svetlé farby ako biela alebo pastelové. Tieto farby odrážajú svetlo a vďaka nim sa budete cítiť ešte teplejšie.
  • Oblečenie bez priedušnosti ako vinyl alebo koža. Tieto materiály neumožňujú vašej pokožke dýchať, takže budete celý deň lepkaví a spotení.
  • Oblečenie, ktoré je príliš tesné alebo škrtiace. Tesné oblečenie obmedzí váš krvný obeh a bude vám ešte viac horúco.

Čo by ste si teda mali obliecť namiesto toho? Voľné, priedušné látky v tmavých farbách. Oblečenie, ktoré je pohodlné a nebudete sa v ňom potiť viac, než je nutné. A hlavne letná móda, ktorú budete skutočne radi nosiť.

Záver blogu

Leto je ten pravý čas na to, aby ste rozbili svoje roztomilé letné outfity! Či už máte namierené na pláž alebo sa len tak poflakovať doma, budete sa chcieť uistiť, že máte dokonalý letný outfit. Ale s toľkými rôznymi štýlmi a trendmi, z ktorých si môžete vybrať, môže byť ťažké sa rozhodnúť, čo na seba.

Pokiaľ premýšľate, aký letný outfit je pre vás ten pravý, pozrite sa na náš zoznam najlepších letných outfitov nižšie. Od ležérnych šiat po štýlové dupačky, máme pre vás všetko.

TOP produkty z kategórie Dámske oblečenie

Podobné články

Tipy na jarné outfity

Jar je konečne tu. Teplé slnečné dni sú späť a vy sa chystáte kúpiť si pár ďalších kúskov do skrine, ktoré na jar budete môcť vynosiť. Jarné outfity sú svieže, jemné, elegantné, ale zároveň dostatočne teplé. Predsa len slniečko ešte neh...

Outfit na grilovačku

Záhradné párty a grilovačky beží v plnom prúde a vy si vždy lámete hlavu s tým, aký outfit na túto príležitosť zvoliť? Podpätky rozhodne nechajte doma a pre tieto príležitosti zvoľte praktické a pohodlné dámske oblečenie.

Iste nechcete...