blog-post image

Ako vybrať prechodnú bundu?

Čo sú to prechodné bundy? Prechodná bunda je typ bundy, ktorú je možné nosiť v rôznych poveternostných podmienkach. Je ideálny pre medziročné obdobie, keď si počasie nie je úplne isté, čo chce robiť. Na výber je mnoho rôznych typov prechodných búnd a každá z nich je navrhnutá tak, aby vám zaistila pohodlie v konkrétnych poveternostných podmienkach. V tomto článku si preberieme rôzne typy prechodných búnd a ako si vybrať tú pravú pre vás.

Čo sú to prechodné bundy?

Prechodné bundy sú kúsky, ktoré je možné nosiť medzi sezónami alebo v období prechodného počasia. Obvykle sú vyrobené z ľahkých materiálov a majú vlastnosti, ktoré uľahčujú ich vrstvenie. Medzi bežné štýly prechodných búnd patria bombery, džínsové bundy a úžitkové bundy.

Prechodné bundy sú skvelým spôsobom, ako pridať ďalšiu vrstvu tepla bez toho, aby všetky vrstvy dohromady boli príliš ťažké alebo objemné. Môžu byť tiež štylizované rôznymi spôsobmi a vytvoriť tak rôzne vzhľady. Napríklad bomber bundu môžete nosiť k džínsom a tričku pre ležérny vzhľad alebo obliecť nohavice a blúzku pre uhladenejší vzhľad.

Či už hľadáte niečo, čo si prehodíte cez svoje oblečenie na cvičenie, alebo potrebujete ďalšiu vrstvu na chladný večer, prechodné bundy sú všestrannou a štýlovou možnosťou. S toľkými rôznymi štýlovými možnosťami, ktoré sú k dispozícii, určite existuje prechodná bunda, ktorá je pre vás ideálna.

Vybrať prechodnú bundu »

Aké druhy prechodných búnd si môžete vybrať?

Prechodných búnd je veľa na výber, tu som vám zhrnula zopár tých najobľúbenejších.

  • Džínsová bunda – džínsová bunda je ideálna pre chladnejšie jarné dni alebo večery. Dobre sa kombinuje s legíny, voľnými nohavicami, tričkami a blúzkami. Nosiť sa dá aj cez košeľu.
  • Bomber – bomber bundy sú trochu ležérnejšie a sú ideálne na prehodenie cez tričko a džínsy. Dodávajú sa v rôznych farbách a štýloch a možno ich nájsť v každom obchode s oblečením.
  • Kožená bunda – kožená bunda sa dá nosiť celoročne, ale obľúbená je najmä na jeseň av zime. Dodáva odvážny vzhľad akémukoľvek outfitu a môže sa obliecť k džínsom a tričku alebo sa dá nosiť cez košeľu.
  • Kabátik – ľahký kabátik vás udrží v teple a pohodlí a zároveň dodá outfitu eleganciu. Bude sa hodiť k šatám, pekným nohaviciam a blúzke.

Tip na bomber:

Urban Classics Ladies Oversized Recycled College Jacket jasper - 5XL

Obr.: Urban Classics Ladies Oversized Recycled College Jacket jasper - 5XL

Ako vybrať prechodnú bundu podľa počasia?

Prechodné obdobie medzi zimou a jarou môže byť náročné na obliekanie, pretože počasie môže byť nepredvídateľné. Môžete ráno opustiť dom a cítiť sa chladne, ale na poludnie už môže byť dosť teplo na to, aby ste sa obišli úplne bez bundy. Ako sa teda najlepšie obliecť do týchto kolísavých teplôt? Vrstvením, samozrejme.

Prechodná bunda je perfektným kúskom, ktorý si prehodíte cez outfit, keď potrebujete extra vrstvu tepla. Ale s toľkými rôznymi štýlmi a materiálmi, z ktorých si môžete vybrať, môže byť ťažké zistiť, ktorý z nich je pre vás ten pravý. Tu je rýchly sprievodca, ktorý vám pomôže vybrať tú najlepšiu prechodnú bundu pre poveternostné podmienky:

  • Ak prší alebo sneží: Hľadajte nepremokavú alebo vodeodolnú bundu vyrobenú z materiálov ako PVC, nylon alebo polyester.
  • Pokiaľ fúka vietor: Vyberte si bundu s pevnou väzbou alebo hladkou úpravou, ktorá pomôže blokovať studený vzduch.
  • Ak je chladno: Vyberte si štýl s hrubou podšívkou alebo izoláciou, ktorá vás udrží v teple.
  • Ak je slnečno: Vyberte si ľahkú vrstvu vyrobenú z priedušných látok, ako je bavlna alebo ľan.

Tip na nepromokavú bundu:

Urban Classics Ladies Peached Long Asymmetric Coat black - S

Obr.: Urban Classics Ladies Peached Long Asymmetric Coat black - S

Z akých materiálov by mala byť prechodná bunda?

Prechodové bundy sú skvelým spôsobom, ako dodať vášmu outfitu ďalšiu vrstvu tepla bez toho, aby ste pôsobili príliš objemne. Prichádzajú v rôznych materiáloch, ale najobľúbenejšie sú obvykle z bavlny, džínsoviny alebo kože. Každý materiál má svoje výhody a nevýhody, preto je dôležité vybrať ten správny pre vás.

Bavlna je najľahší variant, takže je ideálny pre teplejšie dni. Je tiež priedušná, takže sa pri akejkoľvek fyzickej aktivite príliš nezapotíte. Bavlna však príliš neizoluje, takže na zahriatie v chladnejších dňoch nemusí stačiť.

Džínsovina je o niečo ťažšia ako bavlna, ale napriek tomu je v porovnaní s inými materiálmi pomerne ľahká. Je tiež veľmi odolná, takže sa nebudete musieť báť, že sa ľahko roztrhne. Denim je dobrá voľba, ak chcete niečo, čo vám dlho vydrží. Džínsovina je zároveň veľmi štýlová a hodí sa k mnohým outfitom.

Koža je najťažší a najodolnejší variant, takže je ideálny pre chladnejšie dni. Je tiež veľmi štýlová, takže ju môžete nosiť, aj keď sa nesnažíte iba zostať v teple. Koža však môže byť celkom drahá a nie je tak priedušná ako iné materiály, takže sa pri nosení v horúcom dni môžete zapotiť.

Bez ohľadu na to, aký materiál zvolíte, prechodné bundy sú skvelým spôsobom, ako dodať vášmu outfitu ďalšiu vrstvu tepla. Len sa uistite, že ste si vybrali to pravé pre vás.

Tip na džínovú bundu:

TAIFUN Prechodná bunda  modrá denim / sivá

Obr.: TAIFUN Prechodná bunda modrá denim / sivá

Aké vlastnosti by mala mať prechodná bunda?

Prechodná bunda je "must have" kúskom v šatníku každej fashionistky. Ale čo presne robí prechodnú bundu? Tu sú kľúčové vlastnosti, ktoré by ste mali hľadať pri nákupe ďalšej prechodnej bundy:

Všestranná farba – prechodné bundy sú vo všetkých farbách, ale niektoré sú univerzálnejšie ako iné. Čierna, tmavo modrá a ťavia sú vždy dobrou voľbou, ktorá sa bude hodiť ku všetkému vo vašom šatníku.

Správna váha – nechcete kabát, ktorý je príliš ťažký alebo objemný na prechod do teplejšieho počasia, ale tiež nechcete kabát tak ľahký, že v chladných dňoch neposkytne žiadne teplo. Hľadajte látku strednej gramáže, ako je džínsovina alebo menčester, ktorá dosiahne dokonalú rovnováhu.

Textúrny záujem – prechodné bundy by mali mať nejakú textúrnu zaujímavosť, aby vynikli od vašich ostatných kúskov. Premýšľajte o pridaní šmrncu kožušiny, kože alebo výšivky, aby vaša bunda skutočne zažiarila.

S ohľadom na tieto vlastnosti si budete istí, že nájdete perfektnú prechodnú bundu pre váš štýl.

Tip na zaujímavú prechodnú bundu:

Urban Classics Ladies AOP Mixed Pull Over Jacket unionbeige/darkleo/w. - L

Obr.: Urban Classics Ladies AOP Mixed Pull Over Jacket unionbeige/darkleo/w. - L

Ako vybrať prechodnú bundu?

Prechodové bundy sú nevyhnutným kúskom v každom módnom šatníku. Sú ideálne pre tie dni, keď potrebujete extra vrstvu, ale na kabát nie je dosť chladno. Pri výbere prechodnej bundy by ste mali mať na pamäti niekoľko vecí.

  1. Najprv zvážte hmotnosť látky. Chcete niečo, čo je dostatočne ľahké na nosenie v miernejšom počasí, ale napriek tomu vám v chladnejších dňoch poskytne trochu tepla. Dobrá prechodná bunda je obvykle vyrobená z džínsoviny, ľanu alebo bavlny.
  2. Po druhé, premýšľajte o štýle bundy. Skrátená bunda je skvelou voľbou pre prechodné počasie, pretože ju možno nosiť cez šaty a sukne bez toho, aby pridávala príliš veľký objem. Ak žijete v teplejšej klíme, svetlá džínsová bunda je perfektnou voľbou.
  3. Na záver nezabudnite na detaily. Hľadajte bundy so zaujímavým zdobením, ako sú výšivky, rozstrapkané okraje alebo jedinečná farebná kombinácia. Tieto detaily pomôžu pozdvihnúť vašu prechodnú bundu zo základnej na štýlovú.

Pri nákupe prechodných búnd majte na pamäti tieto tipy a určite nájdete ideálny kúsok do vášho šatníka. So správnou bundou si môžete užiť to najlepšie z oboch svetov - pohodlie a štýl.

Tip na teplejšiu bundu:

ONLY Prechodná bunda 'TINKA'  tmavobéžová

Obr.: ONLY Prechodná bunda 'TINKA' tmavobéžová

Ako zladiť prechodnú bundu s outfitom?

Jednou zo skvelých vecí na prechodných bundách je, že sa dajú nosiť k radu rôznych outfitov. Či už sa chcete obliecť do neformálneho oblečenia alebo pridať trochu na hrane formálnejšiemu vzhľadu, je tu pre vás prechodné sako.

Tu je pár tipov, ako zladiť prechodnú bundu s outfitom:

  • Pokiaľ máte na sebe ležérne oblečenie, ako sú džínsy a tričko, skúste pridať moto bundu alebo džínsovú bundu, aby ste tomu dodali nejaký extra štýl.
  • Ak chcete formálnejšie oblečenie, ako sú šaty alebo nohavice a blúzka, skúste ich skombinovať s prispôsobeným sakom alebo štruktúrovaným kardiganom.
  • Pokiaľ chcete svojmu outfitu dodať šmrnc, skúste so svojím vzhľadom spárovať koženú bundu alebo bomber.
  • Či už si teda zvolíte akúkoľvek prechodnú bundu, uistite sa, že sa hodí k celkovému štýlu vášho outfitu. S týmito tipmi na pamäti budete vyzerať štýlovo po celú sezónu.

Tip štýlovú prechodnú bundu:

Urban Classics Ladies Diamond Quilt Nylon Jacket unionbeige - 3XL

Obr.: Urban Classics Ladies Diamond Quilt Nylon Jacket unionbeige - 3XL

Ako sa starať o prechodnú bundu?

Prechodná bunda je perfektným kúskom, ktorý prenesie váš šatník od leta do jesene. Ako sa ale o túto zásadnú vec starať? Tu je niekoľko tipov:

  • Investujte do dobrého valčeka na vlákna. Budete ho často používať na odstránenie zvieracích chlpov, prachu a nečistôt z bundy.
  • Buďte opatrní pri ukladaní prechodnej bundy. Zložte ho alebo zaveste na polstrované ramienko, aby nedošlo k pokrčeniu alebo poškodeniu.
  • Pokiaľ vás zastihne dážď, nebojte sa! Nechajte bundu prirodzene vyschnúť na vzduchu. Vyhnite sa používaniu sušičky bielizne, pretože to môže látku poškodiť.

Dodržiavaním týchto jednoduchých tipov môžete udržať svoju prechodnú bundu, ktorá bude vyzerať skvele aj pre nadchádzajúce sezóny.

Vybrať prechodnú bundu »

Záver blogu

Ako sa počasie začína ochladzovať, je na čase začať premýšľať o prechodných bundách. Sú ideálnym kúskom, ktorý si môžete zobrať, keď si nie ste úplne istí, aká bude teplota a vďaka čomu sú super všestranné.

Existuje pár kľúčových prechodných búnd, ktoré by mal mať každý šatník. Džínsová bunda je vždy dobrá voľba. Dá sa prehodiť takmer cez čokoľvek a váš outfit bude okamžite vyzerať lepšie pohromade. Bomber bunda je ďalšou skvelou voľbou. Je ideálny pre prechodné počasie, pretože je ľahký, ale zároveň vás udrží v teple. Moto bunda je ďalšou skvelou voľbou do prechodného počasia. Je to trochu drsnejšie ako džínsová bunda a môže vášmu vzhľadu skutočne pridať nejaký štýl.

TOP produkty z kategórie Damske prechodné bundy